Bemutatkozik a 20 éves budapesti Nagy Nesika Nicole, a Dionic TE alapítója, táncosa, oktatója.

Nesika a nyár végén mutatkozott be a sportportre.com honlapunkon. Most a két ünnep között elhívtuk egy kisebb fotózásra. Először jöjjenek a képek.
Nesika nyár végi bemutatkozása.

Azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, akik elmondhatják magukról, hogy egyből tudták mik akarnak lenni felnőttként. Az iskolánkban mindig én csináltam az osztályomnak a karácsonyi, farsangi fellépésekre a koreográfiákat. Már gyerekként is az "örökmozgó" kategóriába tartoztam és ennek köszönhetően nagyon sok, különböző táncstílust, sportágat kipróbáltam pl.: úszás, karate, balett, cirkuszi akrobatikus tánc, de egyik sem volt az a szerelem első látásra. Aztán rátaláltam a fit-kidre, ami az akrobatika és a tánc keveréke. Nagyon szerettem és csináltam évekig.

Mikor 8. osztályosan elballagtam, a Budapest Táncművészeti Szakgimnáziumban folytattam a tanulmányaimat, ami egy 5 éves szakgimnázium, tehát az 5. év végén papírt kapok róla, hogy profi színházi táncos vagyok. Úgy nézett ki egy napom, hogy reggel 8-tól voltak a közismereti tantárgyak (matek, magyar stb.) később pedig (5-6-ig) a szakmai tárgyak (balett, latintánc, kortárs modern, néptánc stb.). Suli mellett sajnos nem tudtam folytatni a fit-kidet, de nem bántam, mert nagyon szerettem ezt az iskolát. Rengeteg új táncstílussal találkoztam és nagyon sokat fejlődtem. Az utolsó években egyértelművé vált nekem, hogy tánctanár szeretnék lenni, suli mellett is tanítottam több helyen. 2019 júniusában végeztem, kitűnő bizonyítvánnyal.

Budapesten táncolok és tanítok, a Dionic Táncsport Egyesületemen belül. Rendszeresen járok versenyekre szólóban, duóban, párban. 2018-ban Gotham Nemzetközi Táncversenyen megnyertem a "Gotham Nemzetközi Táncverseny Legjobb Táncosa" díjat a szóló salsa koreográfiámmal. Ezen kívül számos nemzetközi és minősítő táncversenyen vettem részt és nyertem meg. Felkérésekre fellépni is megyek párban, vagy a táncosaimmal.

Nagyon sok táncstílust szeretek, és ha szeretek valamit azt szeretem maximálisan csinálni. Nagyon sok kedvencem van. Például nagyon közel áll hozzám a kortárs, a modern. Gyönyörűen ki lehet vele fejezni az érzéseket. Emellett a latin táncok szerelmese is vagyok pl.: salsa, rumba, chachacha és még sorolhatnám. Ezért is tartom előnynek, ha valaki hozzám jön táncolni, mert bármilyen táncstílust is választ, nálunk biztos megtanulja.

Ősztől indulnak a showtánc és latin óráim a Tánctemplomban (Keleti és Blaha között). A showtánc órát olyan lányoknak, nőknek tartom, akik szeretnének kizökkeni a szürke hétköznapokból és előhozni magukból a dívát, mindezt úgy, hogy közben olyan tánckészséggel alapozzuk meg őket, hogy később akármilyen stílust könnyen elsajátíthassanak. Latin órán inkább a technikára fektetjük a hangsúlyt. Ez az óra a későbbi versenyekre és fellépésekre alapozza meg a táncosokat. Ezeken kívül még óvodákban tartok ovibalettet és általános iskolákban különféle táncórákat. Emellett még felkérésre szalagavató és esküvői táncokat is betanítok.

A célom, hogy minél több emberrel megszerettessem a tánc világát és a különböző táncstílusokat. Ezért is hoztam létre a Dionic TSE-t. Abban biztos vagyok, ha valaki egyszer csatlakozik hozzánk, az otthonra talál nálunk.

Objektiven.com, ahogy mi látjuk a világot.

Objekiven.com a sportportre.com aloldala.
Interjúk és fotók sportolókkal, művészekkel, érdekes nőkkel
Interjúk és a fotók: sportportre.com
Kapcsolat: sportszolgaltatasok@gmail.com

Facebook